This is legendary

 
Igår kväll åkte jag in till stan, träffade Josefin och sen tog vi en lokalbuss vidare till sofiehem. Där skulle det vara som en maskeradfest men det blev ändrade planer så ingen klädde ut sig så det blev bara en fest där istället. Hade hur kul som helst! Vi drog även ut och träffade några på Ålidhem, sen gick vi tillbaka igen. Alla drog vid 12 och då kom min mamma och hämtade mig. oförglömd kväll! tack alla kända och okända människor!

klippte dennis

glömde att ta en förebild, men här är en efterbild. 
 
Igår kväll var jag med Jesper tills hans pappa kom och hämtade honom. Sen var jag med Dennis, skulle klippa han. Det var lite nervöst men det gick bara bra. Han ville ha väldigt kort. När vi var klara med det drog vi ut på byn och träffade Simon, satt och pratade på en parkbänk till typ halv 12. 

Shopping dag

 
Idag blev det en sväng till Umeå och träffa Josefin och shoppa. Jag var inne i den nya gallerian Utopia för första gången. På gina köpte jag ett par byxor med märket Lisa för 399kr, på Kappahl köpte jag är en bh för 179kr. Sedan köpte jag en julklapp till mamma, bra att vara ute i tid. Brukar köpa de sista julklapparna bara någon dag innan jul men nu har jag redan börjat! 14:15 tog jag bussen hem till Vännäs och sen dess har jag legat och sett film och varit med pojkvännen. 

IBK Dalen matcher

Bild från IBK Dalens hemsida. 
 
 
Igår for jag och mamma in till Umea och såg på dalen matcher. Herrarna vann med 7-6 över FC Helsingborg. Ketil Kronberg är grym och gjorde många mål, han satte även en straff på Jonathan Paulsson. Mellan matcherna for vi på gammlia pizzeria och käkade. På kvällen fick jag skjuts till pojkvännen så då träffade jag honom :)
 
 

IKEA - Sundsvall

 
Idag drog jag, Jesper, Emelie och hennes mamma in till Ikea med buss. Kom fram kring halv 11-11 tror jag det var och drog hem klockan 16:00. Var på birsta city och köpte en långärmad tröja från H&M och en basic kofta från Cubus. Från IKEA köpte jag påslakan och några grejor till mamma och pappa. På kvällen var jag med kompisar och Jesper drog till Dennis och sov där istället. 
 

friday!

 
I fredags hade vi bara frisör och idrott sen slutade vi. På frisör lektionen klippte vi och på idrotten hade vi yoga, massage och avslappning. Något skönt det var med massage av Julanda. Slutade kring 13
 
 
 
Efter det drog jag till mormor och klippte hennes hår. Jag hann med 14:15 bussen. På kvällen kom pojkvännen hit. Vi drog på ica och senare på kvällen låg vi och såg på film. Han sov även hos mig
 

Best I ever had


stannade hemma idag

 
Drog inte till skolan idag pga att vi hade en lektion innan lunch och sen slutade vi. Orkade inte dra dit för en lektion, åka buss 50 minuter för en lektion. Idag har jag bara tagit det lugnt, varit ute med hunden. Snart måste jag ta tag i att städa mitt förskräckta rum. 

lockar hit, lockar dit

 
På morgonen idag städade vi i ordning alla dockor efter hur dom såg ut. korthåriga, långhåriga, permanentdockor osv. Efter det hade vi redovisning som gick väldigt bra faktiskt. Vi redovisade om fältskär, ni som vet vad det är. Ni andra, googla om ni vill veta! Till lunch var det gröt. Sista lektionen hade vi frisör med Tina och då plattade vi hår, lockade hår med plattång och lockade hår med en pro curl. 
 
Ikväll har jag varit på cirkelträning i över en timma. Väldigt kul men väldigt jobbigt. Var ett tag sedan jag tränade så jag kommer säkert få träningsvärk, med lite träningsvärk överlever man ändå! Har just tagit en skön och härligt dusch och framför mig väntar nu sängen. Sov gott! xoxo. 

frisyrer och 9 månader med pojkvännen

 
 
Blev ingen bloggning igår för jag var med pojkvännen hela eftermiddagen igår och hade spelning med bandet. Hade som ingen tid över, plus att det är något konstig med vårat internet så det funkar nästan aldrig. 
 
Igår övade vi svinrygg och flätor bland annat. Till lunch blev det spagetti och köttfärssås/köttbullar, nomnom. Efter skolan var jag som sagt med pojkvännen och hade spelning med bandet (97 procent) klockan 17:00-18:00. Jag och Jesper (pojkvännen) firade 9 månader tillsammans igår. Älskar min lilla pojkvän. 

korgfläta

 
Kom till skolan kring 10 idag för att jag hade tandläkarbesök på morgonen. Hela dagen idag har vi gjort frisyrer utav olika slag. Frisyren som är på bild ovanför har jag och Sofia gjort, den heter korgfläta. Har lärt mig olika inbakade flätor också. Kunde knappt göra en inbakad fläta förut, trasslade bara ihop allt hår men nu går det rätt så bra. 

höstväder

 
Höstväder = blåsigt, kallt, kratta löv = gillas inte utav mig. Jag har varit ute idag och städat tre bilar och hjälpt mamma att ta bort kvistar och kratta löv. Kom in för ett litet tag sedan och nu ska jag plugga. Jag ska lämna in en engelska uppgift idag, har mycket kvar att göra på den. 

stan med Julanda och Sofia

 
Idag var jag på stan med två vackra brudar. Jag var där med Sofia och Julanda, Julanda går i min klass och Sofia går inte i min klass men hon går på dragonskolan. Drog in på otroligt mycket affärer, från både lekia (barnbutik) till någon tant butik som stank tant direkt då man öppnade dörren, haha. 
 
 
Bästa grejen jag köpte var det här pudret för 129 kronor på åhlens. Annat jag köpte var mat på max och dricka, haha. 
 

Kevin Murphy

Kevin Murphy Staying Alive - En leave-in kur som reder ut och reparerar skadade och färgbehandlade hår.
Kevin Murphy Anti Gravity - En oljefri lotion för volym och struktur som ger större, tjockare hår.
 
Idag har vi schamponerat håret på varandra igen medan läraren gick runt och bedömde oss så nu var det verkligen att skärpa sig. Efter det hade vi lunch och sedan idrott.
 
 
13:30 delade skolan ut gratis ben&jerrys glass! tog bussen hem 14:10 och var sen med pojkvännen. 
 
 
 
Ikväll kunde jag inte vara med pojkvännen så jag satt ensam hemma fram till 21 ungefär då jag gick och träffa empha och simon. Jag var med dom ungefär en timma, drog till en kompis och våldgästade dom. 

missade bussen

Två till bilder från igår. Sjukt kul det var må jag säga!
 

Idag började jag 10:10 med idrott så jag hade sovmorgon fram tills dess men jag tog ett tåg som gick 8:29 och for till mormor. Där hjälpte jag henne med några saker hon behövde hjälp med sen drog jag till skolan. På idrotten hade vi Zumba. Efter engelskan idag plockade jag och Julanda våra ögonbryn och färgade dem för 56 kr på skolan hos stylisterna. 
 
15:30 kom en buss massvis med frisör saker så dit drog nästan alla och jag och ellen missade bussen pga det...Vi fick gå till tågstationen och ta ett tåg istället.

skräck modevisning

 
Idag har jag gått tre stycken modevisningar för skolan och föräldrar. Första visningen var klockan 11, den var mest pinsam att gå...jag var så nervös att jag skulle göra bort mig inför hela skolan. Andra visningen var klockan 12, den gick bättre.
 
Efter det var vi tvugna att ha kvar sminket och allt tills sista visningen som var klockan 18:00. Jag gick runt i skolan till 17:00 i sminkningen och allt. kändes lite pinsamt men aja..redan visat mig på catwalken så. 
 
Sista visningen gick bäst, då var jag inte nervös alls. Mamma och pappa var där och fotade så det är mamma som har tagit korten längst upp här ovanför. Nu är jag hemma och ska snart börja tvätta bort sminket..
 
ha en bra kväll!
 

inspiration - läpp och navelpiercing

 
ÅÅÅH vad snyggt, alltihop! Jag funderar på att pierca naveln i allafall om mina föräldrar tillåter det. Men jag tänker ändå göra det någongång. Jag ska nog pierca mig hos offer i Umeå. Billigast där och de som har gjort det är nöjd så varför skulle inte jag bli det? 
 
Läppen är också SKITSNYGGT men har hört att man förstör tänderna och får fula ärr efter så jag vet inte om jag vill göra det men jag tycker det är väldigt läckert. 
 
 

spa

 
I förrgår sov vi på campingen i Kertinsudde så det här är en bild från frukosten igår morse. Jag var tvungen att gå upp kring 9..fattar ni? en lördag morgon, klockan 9 för att käka frukost med släkten. Nästa helg ska jag bara sova hela tiden..
 
 
Efter frukosten fick vi spa. Det var en pool, en ångbastu och en bastu. När vi var klara där så drog vi hemåt. Det tog ungefär 45min-60min att köra hem därifrån. 

glömde bort att vi hade sovmorgon..

 
 
Känns så surt att jag redan är i skolan. Tänkte att vi började 8:20 men sen smsade jag Ellen och frågade var hon var, hon svarade att hon snart skulle kliva på bussen. Det var då jag kom på det, vi börjar 9:00 idag för att läraren är borta...Jag kunde ha vaknat senare, tagit ett tåg senare och varit i skolan senare. Men nu är jag här i allafall, det är bra att vara i tid! 

40års fest

 
Igår for vi till Övik för att fira min morbror som fyller 40år på tisdag. Fick träffa mina småkusiner och hjälpte Nora med att välja kläder. Vi åt lunch där, småplock från allt och inget.
 

Lite senare under dagen blev det tårta och present öppning. När vi hade ätit klart och alla var nöjda satt vi och snackade. Helt plötsligt kom alla ungar springandes fram till morbror och knöt en bindel runt hans ögon.
 

Då var det kidnappning på gång! Han hade ingen aning om det skulle ske så han blev väldigt överraskad må jag då säga! Vi körde till ett ställe mellan Övik och Bjurholm som heter Kerstinsudde i Trehörningssjö.
 

Mot kvällen innan middagen och tävlingarna vi skulle ha så badade vi badtunna och basta. Jag och vissa andra badade även i sjön vilket var svinkallt! När vi skulle göra tävlingarna var jag i min morbrors lag och såklart så vann vi. Sen blev det middag utomhus och efterrätt.
 

inspiration - tatueringar


Vill bara hitta någon tatuering och tatuera mig just nu, men måste vänta nått år sen ska jag göra det! Finns så mycket snyggt som jag vill göra men jag kan inte göra allting, blir för mycket. Åh så mycket snyggt det finns att göra på kroppen!
 
Stort ♥ till alla tatueringar på bilden ovanför. Jag vill nog göra någon av dem men vet inte vilken..
 

fredag - schamponering

 
På morgonen såg vi en film på japansk hårmassage. Sedan fick vi schamponera varandras hår och även göra hårmassage så jag gjorde på Julanda och hon gjorde på mig. Vi hade från 9:00 till 10:30 på oss så vi hade gott om tid, hann till och med styla håret med lockar och produkter.
 
 
Efter maten hade vi idrott och sedan engelska. Mellan idrotten och engelska gick jag, Simon och Julanda till mitten och köpte fredagsfika. Hade inte med mig pengar så Julanda bjöd mig idag så nästa fredag blir det väl jag som bjuder henne! 
 

frisyrer från olika tidsepoker

 
Här har vi gjort frisyrer från olika tidsepoker. Detta gjorde vi igår morse. Jag har inte gjort någon av dessa frisyrer men andra från min klass har gjort dem. Jag,Josefin,Elin och Simon hade sån tråkig frisyr vi skulle göra. Den skulle vara som en "fyrkant", de blev inte vackert. 
 
Efter det hade vi lunch. Det blev två rätter, fisk i krämig ostsås och potatis eller böngryta med vita bönor och potatis. Det var inte bästa maten man har ätit.. De sista lektionerna vi hade var matte och sen frisörlektion. Slutade 15:40 så åker med bussen hem som går 15:45 från vasaplan och är i Vännäs kring 16:35..

permanentrullning

 
I måndags hade vi frisör lektioner hela dagen. Vi fortsatte permanenta vertikalen på våran docka i salongen. Jag och Simon sjöng och roade oss med "kunden". 
 
Till lunch blev det köttbullar, kokt potatis med gräddsås. Vi hade 40 minuter lunch och sedan så hade vi klassråd och då bjöd jag och Simon på fika. Jag hade gjort chokladmuffins med chokladbitar i och han hade gjort banankaka med chokladbitar i. 
 

Du har hittat rätt, välkommen!

 
Hej! Jag har startat upp en ny blogg här istället för min www.idawesterberg.blogg.se. Tänkte starta en ny nu då jag har börjat på gymnasiet och min gamla blogg är väldigt mycket gamla inlägg och bilder som bara är pinsamt så jag skrattar åt de då jag läser inläggen. 
 
Utbildning:
I den här bloggen kommer jag blogga om min utbildning och min fritid. Jag går frisör utbildning på dragonskolan i Umeå första året, HV1A. Först gick jag på gymnasium i Vännäs, Hotell och Turism. Ungefär efter 3 veckor ringde dem från dragonskolan och sa att jag hade kommit in på frisör så jag fick ta platsen om jag ville och det gjorde jag. Kändes jobbigt att lämna klassen jag gick i för alla var så härliga men har snabbt hittat nya och härliga kompisar i min nya klass! 
 
Vem är den här tjejen?
Jag heter Ida Westerberg och är 16 år gamal, fyller år den 10 mars. Just nu har jag en pojkvän som heter Jesper som har varit min väldigt länge nu, är väldigt lyckligt ottad över att få ha honom. På fritiden är jag mest med kompisar, pojkvännen eller tränar. Vintern och sommar är de bästa årstiderna tycker jag. Jag har inte favoritårstid för jag älskar vinter och sommaren lika mycket fast på olika sätt. Nu till vinter har jag fixat skoter så det ser jag fram emot att få köra nu i vinter.